Popcorn w zimowej odsłonie
Nawet, jeśli nie przepadamy za ciepłymi przekąskami, nadejście zimy może przyczynić się do zmiany opinii na ich temat. Gdy temperatura spada, rośnie ochota na coś, co jest nie tylko smaczne, ale również rozgrzewające, a na liście produktów doskonale spełniających takie wymogi znajduje się między innymi popcorn.
Zimowy hit gastronomiczny
Zimą chętnie przygotowujemy popcorn w domowym zaciszu, nie stronimy od niego jednak również, gdy jesteśmy poza domem. Doskonale zdają sobie sprawę z tego właściciele lokali gastronomicznych. Ten znany nam przysmak pojawia się na jarmarkach bożonarodzeniowych, w lokalach serwujących jedzenie na wynos, a nawet – w galeriach handlowych. Można go nabyć w najbardziej klasycznej wersji, coś dla siebie znajdą jednak również osoby poszukujące nowych smaków. Popcorn może zachwycać zapachem, kolorem, a od niedawna również niską zawartością kalorii, bo przygotowuje się go z użyciem mniejszej ilości tłuszczu. I choć można go dostać przez cały rok, trudno spierać się z osobami przekonującymi, że to właśnie zimą jego smak jest najlepszy.